Jump to content

Lakásba való kutyusok - 4. rész

2015. 03. 29. 16:00

Akik nem kertes házban élnek, de elnyomhatatlan vágyat éreznek ahhoz, hogy kutyát tartsanak, azoknak bemutatunk néhány kistestű, lakásba való kutyát.

A brüsszeli griffon ideális szobakutya, bár ettől függetlenül kertben is tartható. Ez a törpekutyák családjába tartozó faj zömök testű. Feltételezhetően több faj keresztezéséből alakult ki, ezek a majompincs, a mopsz, a törpesnauzer és a yorki. A brüsszeli griffon kialakulása az XIX. század elejére tehető.

Pofája majomra emlékeztető az azon lévő szőr miatt. Orra, szája, álla és pofája tájékán hosszabb a szőr, külön díszt alkot. Testén félhosszú a szőr, amely rozsdavörös vagy vörösesbarna színű. Fülei felállóak, vágni szokták. Egyenes a háza, mellkasa mély, lábai párhuzamosak és egyenesek. Farkát is vágni szokták.
Marmagassága 24-28 cm, súlya 3-5 kg közötti.

Ez a kicsi kutya nagyon élénk, vidám, és könnyen tanítható. Büszke, intelligens és a gazdájához nagyon hűséges kutyus. Eleven állat, mivel azonban kiváló alkalmazkodási képességgel megáldott eb, így lakásban is könnyűszerrel tartható. Ennek feltétele természetesen a rendszeres, napi séta.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: citydogs.hu)