Jump to content

Az idős hölgy hálája

2015. 04. 03. 16:05

Egy történet magányos emberekről, akiket csak kedvencük tart életben. Az idős hölgy és kutyájának megindító sztoriját olvashatják.

A néni régóta egyedül élt a nyolc éves Manci nevű kutyájával. Az idős hölgy egyik nap elesett, kórházba kell emiatt feküdnie. Félt. Ám nem azért félt, mert lehet megműtik, vagy nem tudja mire kell számítania a kórházban. Csakis azért, mert nincs senkije, és arra az időre, míg nem lesz otthon, ki vigyáz a kutyusra?

Egy szerencsés kutyasétáltatás során botlott egy másik budapesti hölgy ebbe az idős nénibe. Történetét neki mesélte el. Mivel kutyatulajdonos ő is, befogadta Buksi nevű kutyája mellé Mancit is arra a bizonyos két hétre. Megsajnálta az idős nőt, mert senki nem segített neki ebben a helyzetben. Bár a néninek van egy unokája, de külföldön él, dolgozik. Nem tudja befogadni Mancit.

A megbeszélt időben a néni valóban jelentkezett Mancival és a kutya gondosan összekészített holmijával és egy borítékkal, amiben 10 ezer forint volt. Természetesen a segítő nem fogadta el, hiszen a bajban akart támogatni egy idős, magára maradt embert merő jó szándékból és nem pénzért. Az idős néni átadta lakása kulcsát és egy adatait tartalmazó levelet is. Ha bármi baj történne vele a kórházban, onnan már élve nem jönne haza, akkor lakásából nyugodtan hozzon el bármit, ami megtetszik a másik hölgynek.

A két kutyus úgy élt együtt, mintha mindig is ismerték volna egymás. Semmilyen veszekedés, marakodás nem volt közöttük. A néni sejthetett valamit belül, tudat alatt, mert kórházi tartózkodása alatt elhunyt. A segítő szándékú hölgy lesújtva vette tudomásul, hogy a kedves néni nincs többé, neki viszont továbbra is gondoskodnia kell Manciról. Értesítette az elhunyt unokáját, aki napok múlva haza is látogatott. Megkérte, hogy gondozza továbbra is Mancit, mert ez számára vállalhatatlan feladat. Sőt egy köteg pénzt tett le az asztalra, ezzel kinyilvánítva azt, hogy nagymamájával így törődtek, Mancit gondozták és a továbbiakban is gondját viselik.

Az emberi jóság meghálálja önmagát, többszörösen visszakapja az ember és nem feltétlenül pénz formájában.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/kiskegyed.hu; Fotó: jokortv.hu)