Jump to content

Kutyatámadás

2015. 04. 09. 09:05

Ez esetben azonban nem egy megvadult kutya támadt egy emberre, hanem saját fajtáját marcangolta szét egy rottweiller.

Egy hölgy két kutyáját sétáltatta pórázon mit sem sejtve. Az egyik kertből azonban egy fenevad szabadult ki és rátámadt a két kutya közül az uszkárra. A gazdi felülről kapaszkodott bele a nagydarab kutyába, úgy próbálta meg lehúzni jóval kisebb négylábújáról a vadállatot.

A harc közben a hölgy ijedten kért segítséget, ordítozott, hátha valaki a segítségére ered. Hiába csak percek teltek el a támadás óta, az idő megállni tűnt, óráknak érződött. Végre feltűntek emberek, mint kiderült a vad kutya gazdái. A parancsszavakra nem reagálva marta tovább a fekete uszkárt. A másik kutya szinte sértetlenül úszta meg az esetet.
Az eset után több hónapig tartó állatorvosi kezelések sorozata következett. Az egyik seb gyógyulása sokáig tartott. A hölgy nem jelentette fel a támadó eb gazdáját, mert az orvosi költségeket megtérítette.

Talán épp az mentette meg a kutyáit, hogy pórázon voltak. Ha ugyanis szabadon sétáltak volna a nő mellett, a roweiller támadására elfutottak volna kutyái, ám a nagy kutya szinte biztos utol érte volna őket, és halálra marcangolja.

A rotweiller nem fajtajellemzője ez a fajta magatartás. A legtöbbet a felelős állattartással tehetünk az állatainkért, magunkért. Egy életre választjuk állatainkat, tehát nagyon át kell gondolni a döntést mikor, milyen állatot fogadunk magunk mellé.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: thedogwallpaper.com)