Jump to content

Füvező kutyák

2015. 04. 22. 09:00

Egészségügyi szempontból olykor használatos a marihuána alkalmazása a fájdalomcsillapítás terén. De már állatoknál is használják?

Egy nő kutyája már idős volt és beteg. Láthatólag nagy fájdalmai voltak, amelyet a gazdi is nehezen viselt és a kutyus is. Hogy enyhítse a gazdi kedvencének kínjait, marihuánát tartalmazó süteményt adott kutyájának, amely pár perc múlva hatott, megszűnt a fájdalom. Ezután tovább kapott a süteményből. Hetekkel később pedig felépült teljesen az idős kutya, hangulata és étvágya is javult.

A süteményt egy pékségben készítették kutyák számára. Embereknek is szántak a csodasütiből, de az más marihuánából készült. Az állatok számára a kevesebb THC-tartalmú, a marihuána szárából készítették, és tartalmaz CDB-t, amely fájdalomcsillapító hatású. Az embereknek szánt sütemény a növény leveleiből készül.

Az ilyenfajta sütemény, amely állatoknak adható, még nincs szabályozva. Kénytelenek tehát a növény szárából készíteni a süteményeket, mert ha a levélből késztenék, azzal törvényt szegnének. Több szerv igyekszik legalizálni a marihuána egészségügyi használatát, amelyet csak akkor lehetne alkalmazni, ha azt orvos írja elő.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: blog.otka.hu)