Jump to content

Terápiás kutyák a kecskeméti iskolában

2015. 04. 26. 09:05

A terápiás kutyusok jótékony hatása nem kétséges. Az oktatásban is felhasználható a kutyusok segítsége, jelenléte, ezt alkalmazzák Kecskeméten is.

A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány a szakképzett pedagógusok mellé kutya segédtanárokat is munkába akar állítani. Ahhoz, hogy ez működőképes legyen, 30 órás akkreditált képzésen vesznek részt pedagógusok és pszichológusok.

A tanfolyamon megismerhetik a kutyás terápia lényegét, elsajátíthatják, hogy munkájukba hogyan építhetik be a terápia elemeit. A tanfolyamon információt kapnak a kutyák képzéséről, annak terápiás kiválasztásának részleteit. A vizsgán bemutatóórát fognak tartani a résztvevők, egy terápiás kutya vizsgáztatásának bírái lesznek. A képzést a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány kuratóriumi titkára (Dr. Juharos Ágota) tartja, a képzés helyszíne az az iskola, ahol a nemrég említett Sakkpalota (ITT) oktatási forma működik, vagyis a kecskeméti Magyar Ilona Általános Iskola.

A kutyusok nemhogy nem zavarják az órákat, ahol heti rendszerességgel feltűnnek, hanem motivációs társként segítenek a gyerekeknek. Egyféle jutalom a gyermek számára a kutyus közelsége. Jó hatással van az egyes személyekre és a közösségre is.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: kutyabarat.hu)