Jump to content

Az életmentő

2015. 05. 07. 09:05

A kóbor kutyák élete nehéz. Meg kell küzdeniük az egyes emberek gonoszságával, a túléléshez élelmet kell keresniük. Bármerre járnak, üldözöttek. A szerencsésekre új élet vár, a többiek halálra ítéltek.


Japánban, Hirosimában élt Jumenoszuke, a kóbor állat. El akarták altatni, hiszen egyike volt azoknak a kutyusoknak, amelyeket gáz segítségével a túlvilágra akartak küldeni. De a csoda megtörtént, a Peace Winds nevű állatvédő szervezet az utolsó pillanatban kimenekítette az állatot, így a biztos halál torkából kiszabadult.

Japánban nagyon sok a kóbor állat, a befogott példányok 80%-át elaltatják. Kevés az örökbefogadó. Idő állatot nem akarnak befogadni a japánok, így azonban nagy a halálba küldött állatok száma.

A Peace Winds ennek következtében elindított egy olyan programot, amely a felelős állattartásra tanítja meg a gazdikat. Talán ezzel a lépéssel elindul valami afelé, hogy sok állat kerüljön menhelyekre.

Ennek a programnak a keretén belül Jumenoszuke mentő- és keresőkutyává lett. Az alapos kiképzés után bevetették, szolgálata alatt a hirosimai földcsuszamlás túlélőit kereste, majd Nepálban 6 életet mentett meg, akiket a romok alatt megtalált.

A hálás, dolgos kutyus visszaadja az embereknek az életét, úgy, ahogyan neki is esélyt adtak a továbbélésre.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: dailymail.co.uk)