Jump to content

Örök hála – 1. rész

2015. 05. 27. 09:00

Az emberek (általában) hálásak, ha az életüket megmentik. Az állatok is igyekeznek megszolgálni azért, hogy kihúzták őket a csávából.


 

A menhelyről kiszabadított állatok hálásak. Hálásak azért, mert kimentették őket egy rossz közegből, a kóborlás veszélyeitől megkímélték, és újabb lehetőséget kaptak arra, hogy valaki, valamikor magához vegye. Amikor ez megtörténik, jó helyre kerül a kutyus, harmonikus családi életet képes élni, be tud illeszkedni, akkor mutatja meg igazán természetét, személyiségét.

Biztosan hallottatok már olyan állatokról, amelyek megmentésük után meghálálták a gazdi jó tettét, sokszorosan visszaadták azt, amit ők kaptak az emberektől. Következzen most néhány ilyen sztori.

A Tennessee-i állambeli Germantownban egy járőr éppen szolgálatban volt, amikor egy kóbor ebet pillantott meg. Csakhogy ez a kutya nem kóbor volt, és nem csak úgy bóklászott az utcán, hanem segítséget keresett gazdájának, aki a saját házának ajtaja mellett ült egy székben, pizsamában, ájultan. A nő szívbeteg volt, akkor lett rosszul, amikor kutyáját kiengedte sétálni. A nő kutyája azonban nem sétálni indult, hanem segítségért. Akkor találkozott a rendőrrel, akinek a figyelmét magára vonta és a házig vezette. Így a nő még időben kórházba került és megmenekült. Természetesen a kutyus egy örökbefogadott állat volt, aki több örökbefogadó gazdi után jutott végül végső és állandó családjához.

Egy másik történet szerint egy floridai család szomszédja talált egy kóborló kis terriert. A szomszéd nő és gyermekei szívesen befogadták a kis kutyust ideiglenesen. Telt, múlt az idő, és az állatot nagyon megkedvelték a gyerekek. A hálás kutyus imádta a gyerekek társaságát, főleg a Dawn-kóros fiúét. Az addig csendes kutya egyik nap iszonyatos erővel ugatni kezdett, kirontott a szobából, egyenesen az anyához, aki épp a kerti virágokat rendezgette. Az anya annyira megijedt és meglepődött, hogy azonnal a gyerekek szobájába ment és akkor vette észre, hogy a beteg fiúnak rohama volt. Megmentette a fiú életét. Abban a pillanatban el is döntötte a nő, hogy örökbe fogadják a kutyust. Csakhogy pár nappal később az eb valódi tulajdonosa is jelentkezett. Ám amikor az életmentő történetet elmesélte a család, nem volt szíve a gyerekektől elszakítani a kutyát.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: pixabay.com)