Jump to content

Örök hála – 2. rész

2015. 05. 28. 09:00

Az emberek (általában) hálásak, ha az életüket megmentik. Az állatok is igyekeznek megszolgálni azért, hogy kihúzták őket a csávából.


Az előző részben már két állat hős cselekedetéről írtunk, íme, még néhány történet.

Egy amerikai nő örökbe fogadott egy kutyust. Már jó ideje a családdal élt Duke, időközben megszületett a házaspár gyermeke is. Soha azelőtt nem járt ágyban a kutya, de aznap igen. A házaspár közé felugrott és úgy remegett, mint a kocsonya. Ösztönösen érezték, hogy az eb valamit jelezni akar, azt is sejtették, hogy a gyermekükkel történt valami. Azonnal rohantak a gyerekszobába, ahol a gyermekágyban feküdt a már nem lélegző kislányuk. A mentősök gyors kiérkezésének köszönhetően sikerült újraéleszteni a kislányt. A kislány kutyájuknak köszönheti életét.

Egy Minneapolisban élő kisgyermekes anyuka megsajnált egy gyepmesteri telepen élő, elaltatásra váró kutyust. Csak ideiglenesen akarta befogadni, mert attól félt, hogy a kutya túl nagy mozgásigényű, és nem lesz ideje a vele való foglalkozásra. Addig azonban nála volt, amíg gazdit nem találnak az ebnek. Alig töltött pár napot az ideiglenesen befogadott kutyus, amikor egyik éjjel észt vesztve rohant az anya és a gyermek szobája között. Mint kiderült, a fiú már alig lélegzett. Azonnal kórházba vitték, ahol magához is tért a fiú, és kiderült, hogy olyan vészesen alacsony volt a vércukorszintje, amely halálhoz is vezethetett volna. Az orvosok szerint a kutya kiszagolta a gyermek alacsony vércukorszintjét, így még akár segítő kutya is válhat belőle.

Érdemes tehát megfontolni, hogy ha valaki kutyust szeretne, akkor előbb az állatmenhelyeken, gyepmesteri telepeken nézzen szét. Az onnan kiszabadított, új esélyt kapott állatok nagyon hálásak.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: pixabay.com)