Jump to content

Állatvédők elkeseredett harca

2015. 05. 29. 09:05

Romániában nagyon sok a kóbor kutya, még a meglévő állatmenhelyek sem győzik befogadni azt a számú kutyahadat, amely az utcákon kóborol.

 

Tavaly szeptembertől számítva 34 ezer kutyát fogtak be, amelyek gazdátlanul éltek Bukarestben. Az állatok menhelyre kerülnek, azonban mivel még így is nagyon sok a kóbor állat, a menhelyek telítve vannak, az örökbefogadások száma visszaesett, így elaltatásukra kerül sor.

A román parlamentben tavaly szeptemberben fogadták le azt a törvényt, amelyben az áll, hogy a hatóságok azokat a kóbor állatokat elaltathatják, amelyekért gazdája, vagy örökbefogadója 14 napon belül nem jelentkezik.

Becslések szerint közel húszezer kutya él szabadon, gazdátlanul Bukarestben. Nemrégiben egy kisfiút halálra is marcangoltak kóbor ebek.

Ezekért a kutyákért harcoltak állatvédő alapítványok. Az egyik állatvédő egyesület első fokon pert nyert, amely a gazdátlan kutyák elaltatásáról szóló rendelet ellen tüntetett, de a döntés még nem jogerős, így a hatóságok folytatták az állatok elaltatását.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)