Jump to content

Illem és etikett a kutyabarát szállásokon

2015. 06. 05. 09:00

Napjainkban már megoldható, hogy kedvenceinkkel együtt menjünk nyaralni, hiszen egyre több állatbarát szálloda, szálláshely van országunkban. Vannak azonban bizonyos szabályok, amiket szükséges betartani.


Minden eb és gazdája szeretettel látott vendég a kutyabarát szálláson mindaddig, amíg szabályszerűen használunk és csinálunk mindent.

Nem árt, ha kutyád nem neveletlen. Bárkit szívesen fogadnak az ilyen szálláson, de azért az egész napos csaholást senki nem tolerálja jól. Egyszóval kutyád legyen jól szocializált és jól nevelt. A jól nevelt kutya fogalmába az is beletartozik, hogy a kutya képes legyen megállni a bútorok megrágását, a rombolást. Az idegen környezet ugyanis kiválthatja ezt kutyáinkból. Szerelkezzünk fel kedvencünk saját pokrócával, párnáival, játékaival, hogy ezt megelőzni tudjuk.

A másik íratlan/írott szabály, hogy a kutya legyen szobatiszta. Ha épp fürdőzésből érkezünk a szállásra, akkor vizes testével a kutya ne ugorjon fel ülőhelyekre, ne csorgassa mindenfelé szét a vizet. Legyen nálunk egy rossz törölköző, amely nemcsak pancsolás után használható, hanem akkor is, ha az idő nem volt kegyes és esett. A fürdőben lezuhanyoztatott kutya után tegyük rendbe a kádat, a lefolyót. Ügyeljünk annak tisztaságára. Legyen nálunk mindig zacskó. Bárhová megy a kutya és rájön a szükség, ne kerüljünk még kínosabb és kellemetlenebb helyzetbe.

Olyan íratlan szabályok ezek, amelyek keretén belül igyekszik a gazdi tartani kutyusát. Van azonban néhány előírás, amit minden kutyásnak be kell tartania, méghozzá a folyosón és a liftben szükséges a szájkosár használata. Az oltási könyv is legyen kéznél, mert azt érkezéskor kell bemutatni.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)