Jump to content

A kutya viszi a vadászpuskát

2015. 06. 16. 09:00

Ma már a háziasított kutyák azon részének, amelyek szerető gazdik mellett élnek, nincs szükség a vadásztehetségük bizonyítására. A domesztikált kutyának, akiket gazdájuk jól tart, értelmetlen és szükségtelen a vadászat.

 

Azonban, ha gazda nélkül, kóbor állatként született, vagy később vált azzá, akkor elő kell húzniuk tarsolyukból ezt az ösztönüket. Ahhoz, hogy éhen maradjon, esetleg kölykeit táplálni tudja, vadásznia kell. Éppen ezért a gazdátlan állatok olykor csapatba verődnek, és ilyen módon próbálnak betevőd keresni maguknak. Ez olykor olyan zsákmány, ami a gazdálkodók állományát csorbítja. Tojást, baromfit vadásznak a házak körül, de vadakat is elejthetnek.

A gazdi mellett élő kedvenc erre nem vetemedik. Minek is, amikor minden földi jóval ellátja az ember? Ráadásul nem kell sokat tennie azért. Vannak azért olyan fajták, amelyeknek a vérükben van a vadászat. Konkrétan vadásztara tenyésztették őket, így képesek izgalomban jönni, ha izgalmas szagot érzékel orruk. Ebben az esetben nincs megállás, ösztönük vezérli a vadászkutyákat, amelyek egyáltalán nem ebbéli képességei miatt van gazdájánál.

Ezt azonban kitartó munkával, gyakorlással a gazdi a maga javára fordíthatja apró és nagyobb vadak keresésekor.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)