Jump to content

Legyen közös élmény a fürdőzés

2015. 06. 16. 17:00

A kutyák egy része irtózik a víztől és mindent megtesz annak elkerülése érdekében, de vannak olyanok, amelyek szívesen vetik magukat a vízbe. Nem mindegy tehát hogyan szokatjuk a vízhez kedvencünket.


Nagy meleg van, az emberek vágynak a vizek közelébe, és szívesen viszik magukkal kedvencüket az olyan helyekre, ahová kutyus is beteheti a lábát. Nincs is jobb a közös fürdőzésnél, ám egyáltalán nem mindegy, hogyan ismertetjük meg kutyánkkal a vizet, a fürdést.

A kutyák tanulásánál a fokozatosságon van a hangsúly. Nem fog mindent egy alaklom után ügyesen megtanulni és teljesíteni az eb, de ha kellő figyelmet biztosítunk számára és türelmesek vagyunk, előbb vagy utóbb beérik a gyümölcs. Ugyanez a fokozatosság kell a vízhez szokatáshoz és az úszáshoz is. A legtöbb kutya nem rohan azonnal a vízbe. Előbb ismerkednie kell a vízzel, az érzéssel.

Nagyon fontos, hogy semmi negatívum ne érje a kutyus, ami a vízzel kapcsolatos. Nem szabad semmit erőltetni, mert egy rossz élmény víziszonyt is kiválthat a kedvencedből. Éppen ezért egy olyan helyet érdemes kiválasztani a vízhez szokatáshoz, ahol fokozatos a mélyülés.

Az is segíthet, ha más kutyák társaságában szokatjuk a fürdőzéshez kutyánkat. A másik eb lendülete, hancúrozása kedvcsinálóan hathat saját kutyánkra. Nagyobb motivációt jelent, ha kedvenc játékát is bevetjük fürdőzéskor, akár finom falatok adagolásával is egyre közelebb csalogathatjuk a vízhez, és persze a gazdival való fürdés, úszás megint csak segít a félelem leküzdését.

Ne felejtsd el dicsérni kutyusod. A játék, a fürdés, az úszás célja, hogy erősítsétek a kapcsolatotokat és tartalmas időt töltsetek egymás társaságában.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)