Jump to content

Füldugó használata nem csak zaj esetére

2015. 06. 20. 09:00

Mindenki életében előfordulhat fülgyulladás. Akinek már volt, az tudja, hogy milyen fájdalommal jár. Kedvenceinket sem kíméli az ilyen fájdalom. Van megoldás.


A humán fülészetben már több, mint ötven alkalmazzák a füldugókat, de már állatoknál is használják. A füldugó célja nem más, mint a gyulladt, megduzzadt hallójáratok kitágítása. Ez a kis eszköz olyan anyagból készül, hogy a fülbe helyezve, nedvesség hatására megduzzad bizonyos méretűre és ezáltal biztosítja a gyógyszer egyenletes eloszlását. Kitölti úgy a hallójáratot, hogy nem esik darabjaira, a hatóanyagot egyenletesen tudja kifejteni a hallójáratban és a terápia végén egyben eltávolítható az állat füléből.

Az ilyen gyógyászati füldugók alkalmazása akkor javasolt, ha a gazdi nem tudja kivitelezni megfelelően az otthoni kezelést kedvencénél, vagy ha a betegség visszatérő és a szokott terápiára nem eredményes.

A gyógyászati füldugót összenyomott állapotban könnyen behelyezheti a gazdi a kutyus vagy a cicus fülébe, amely nedvesség hatására nagyon hamar megduzzad és kitölti a hallójáratot. Amikor már a fülben van, egyenletesen kifejti a hatóanyagot.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)