Jump to content

Kutyahús-fesztivál. Ami számunkra elképzelhetetlen, máshol vigalom

2015. 06. 22. 10:00

Számunka, Európaiak számára elképzelhetetlen a kutyahús fogyasztása. Tabu! Nem létezik, hiszen kedvenc, családtag. Nagyon sok háztartásban él négylábú családtag. Kínában máshogy tekintenek a cuki kutyusokra.


Sokan elszörnyülködnek a most olvasottakon, de míg mi pátyolgatjuk, jól tartjuk és elkényeztetjük kutyáinkat, addig más kultúrában finom falatként tekintenek ezekre a négylábúakra. A Távol-Keleten, leginkább a Fülöp-szigeteken és Kínában a mai napig asztalra kerül kutyahús, de még az első világháború idején Kanadában, Németországban, Franciaországban és Lengyelországban is volt rá példa, hogy fogyasztásra került a kutya húsa.

Hiába vált ki utálatot, undort a kutyák ilyenfajta szeretete, mégis minden évben megrendezésre kerül Kínában a kutyahús-fesztivál. A déli országrészben így ünneplik ugyanis a nyári napfordulót, és az egy napos ünnep ideje alatt kb. 10 ezer állatot ölnek le húsáért. Abban bíznak ugyanis, hogy az ebek fogyasztásával távol tudják maguktól tartani a betegséget. Ezzel azonban nem szegnek törvényt a kínaiak, ugyanis nincs tiltva a kutya- és macskahús fogyasztása. Ám az állatvédők nem hagyják ezt ennyiben, harcolnak az ezzel kapcsolatos jogszabály bevezetéséért.

A kínai ünnepre a mai nap folyamán kerül sor. Várható, hogy kínai állatvédő szervezetek nagy erővel fognak demonstrálni az kutyák húsának fogyasztása ellen. Valószínűleg ehhez a sikerhez még több év szükséges, hogy megvalósuljon az, hogy a fesztivál a semmivé váljon, de jó úton haladnak. Már több ilyen jellegű fesztivált sikerült felszámoltatniuk, és megszűntek a kutyahúst tálaló éttermek is. Minden csak idő kérdése.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)