Jump to content

Pirulanyelési praktikák

2015. 06. 22. 09:00

Olykor gyógyszeres támogatásra van szükségük állatinknak azért, hogy leküzdjék kisebb vagy nagyobb betegségüket. De a gyógyszer nem csúszik le a torkán. Mit tehetünk?


A gyógyszer bevétele egy pillanatnyi lenne, de ha makacs az állat, ez a feladat már akció dússá is válhat. Minden áron ki akarja kerülni a keserű pirulát, az egészségéhez pedig nélkülözhetetlen. Ilyenkor a gazdinak kell megoldania ezt a fránya helyzetet.

Ha a gyógyszert tabletta formájában kell a kutyának beadni, akkor választhatjuk azt a megoldást, hogy kedvencünket leültetjük, egyik kezünkkel megfogjuk az orrát, másik kezünkkel szétnyitjuk a száját és a nyelvtőre helyezzük a gyógyszert. Olyan mélyre, amennyire csak lehet, ezzel kiváltunk egy nyelési reflexet és a gyógyszer így a helyére kerül. Ez estben nem biztos az azonnali siker, ugyanis lehet rágás nélkül kiköpi a szert.

Másik megoldás vonzóbb a gazdi és az állat számára is. Vagyis a gyógyszert valamilyen finom falatba rejtjük el, így szinte minden gond nélkül oda kerül a gyógyszer, ahová kell.

Ha nem tabletta, hanem folyékony állagú a gyógyszer, akkor ennek beadására legmegfelelőbb a tű nélküli fecskendő használata. Le kell a kutyust ültetni, egyik kezünkkel a fejét, orrát megfogni, fejét fel kell emelni, a másik kezünkkel a gyógyszer kell befecskendezni az állat szájába. Biztos lesz tiltakozás, hiszen száját lefogjuk, de hagyjunk időt neki a nyelésre.

Mint mindenre, erre is igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert. Egy idő után már könnyebben megy a gazdinak és kedvencének is a gyógyszer bevétele. Bár senkinek ne legyen erre szüksége!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)