Jump to content

Mindig itt vagyok, ha kellek

2015. 07. 01. 16:00

Vannak olyan anyák, akik mentális probléma, betegség következtében kárt tesznek gyermekeikben, vagy eltaszítják és lemondanak gyermekeikről. Az állatvilágban is van erre példa.

A gepárdkölyköt anyja eltaszította valami miatt. Nem egyedüli történet ez, így ház az állatkert gondozói vették pártfogásukba a kis kölyköt. Ruuxának nevezték el, gondoskodtak róla, néhány óránként cumisüvegből etették.

Akkoriban került kapcsolatba a kis gepárd a nagyjából hasonló korú kutyakölyökkel. Szövetséget, sőt barátságot kötöttek. Az afrikai oroszlánkutya fajtájú eb, Raina, szívesen töltötte a gepárd társaságában idejét. Annyira megkedvelték egymást, hogy elválaszthatatlanokká is váltak. Mindenhová együtt mentek, mindent együtt csináltak, még egy műtéten is gepárd barátjával volt a kutyus

Ruuxának ugyanis egy veleszületett rendellenesség miatt nem megfelelően fejlődtek mellső végtagjai. Lehet, hogy az anyja éppen emiatt hagyta magára a kölykét. Az állatkert orvoscsapata megoperálta a gepárdkölyköt, Raina pedig végig ott volt a műtét ideje alatt. Így támogatta társát, barátját.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)