Jump to content

Aqua az egyik legjobb, de már nyugdíjas

2015. 07. 06. 10:00

A magyar speciálisan képzett kutyák világszerte híresek. Sok-sok ember köszönheti nekik életüket. Aqua is megmentett már nagyon sok embert.

A belga juhászkutyus már nyugdíjba vonult. Átadta fiatal társainak a stafétabotot. Amit maga mögött tudhat az hatszáza hazai bevetés, nagyon sok külföldi mentés. A sok-sok életmentés miatt méltán kijár számára az ország egyik legeredményesebb mentőkutyájának járó díj.

Azon kívül, hogy földrengések után élőket kutatott fel Indonéziában, olyan bűnözőkre is rátalált, akiket a világon mindenfelé kerestek toplistás bűnözőként, gyújtogatókat buktatott le.

Balázs László Aqua gazdája, akihez kölyökként került a kutyus. A rakoncátlan kiskutya kölyökként igazi cipőtépő volt, több pár lábbeli semmisült meg fogai között. Speciálisan képzett kutyát akartak faragni belőle, ezért elnézték neki csíntevéseit. Amikor folytak Aqua kiképzései, be is bizonyította, hogy igazi mentőkutyává fog érni. A legmagasabb mentőkutyavizsgákat is teljesítette, a legmagasabb szintű bevetési vizsgát is kétszer véghezvitte, és az elitnek hat éven keresztül tagja volt.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: lemon.hu)