Jump to content

Kell jegy? És póráz?

2015. 07. 17. 12:00

Önmagában a tömegközlekedési eszközökön való utazás bizonyos feltételekhez kötött. Még inkább igaz ez, ha állattal együtt kívánunk utazni Budapesten. Melyek ezek?

A kutya szállítása díjköteles, azonban a kutyus méretétől függ ennek összege. 2014-től ehetőség van havi bérlet megvásárlására, de nagyon fontos, hogy a bérletszelvényen egy EB feliratnak kell szerepelnie a fénykép helyett és persze érvényes igazolvány szükséges mellé.

Fontos tudni, hogy a BKK járatain a kutyákra ugyanúgy érvényes a vonaljegy használata, mint ránk, emberekre.

A BKK szabályzata szerint, bármilyen méretű is egy kutya, szájkosár nélkül nem utazhat. Elengedhetetlen a pórázon való vezetés, a nyakörv használata.

A másik tömegközlekedésen való utaztatási lehetőség, ha zárható boxban szállítjuk az állatot. Ebben az esetben nem kell se jegy, se bérlet, de zárható kutyaszállító eszközben legyen az állat, vagyis nem elég egy kutyahordozó táska.

Ha mégsem boxban utazik velünk kedvencünk, akkor is vannak betartandó szabályok, mint például nem ülhet fel az ülésre, egy utas maximum két kutyát kísérhet egyszerre. Ha egy szerelvényen már utazik 4 állat, akkor ötödikként már nem szállhatsz fel kutyáddal. Mindig legyen nálad a kutyus oltási bizonyítványa. Természetesen a segítőkutyák és a szolgálati kutyusok ingyen utazhatnak.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)