Jump to content

Mi lenne velünk kutyák nélkül?

2015. 07. 20. 12:00

A kutyák kimondottan azok a lények, amelyek megérzik, ha körülöttük, gazdájuk körül valami nincs rendben. Hatodik érzékükkel megérzik a baj közeledtét, ha be van tanítva erre, ha nem.

 

Még tavasszal, sétáltatás közben jelzett gazdájának egy kutya. Éppen a Pilisben sétáltak, amikor egy gödörhöz érve a kutya ugatni kezdett. Természetesen nem véletlenül, hiszen embert jelzett. A sérült férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Egy korábban megtörtént eset szerint egy várandós nőnél beindult a szülés. Korábban érkezett a baba, nem volt idő teketóriázni, a fürdőkádba vizet engedett a nő. Annyi ideje volt még a kismamának, hogy értesítette a mentőket, de úgy felgyorsultak az események, hogy nem sokkal később a kádban világra hozta koraszülött, kis súlyú fiát. A szülés után a nő elájult, de kutyájának köszönhetően a kisfiú megmenekült, mert az okos állat a babát lábánál fogva kiemelte a vízből, a kőre tette, nyalogatta és levegőt juttatott a baba szájába.

Nemrégiben pedig egy vakvezető kutya végezte áldozatkész munkáját. Gazdáját úgy mentette meg az iskolabusz gázolásától, hogy magát vetette a zebrát figyelmen kívül hagyó buszsofőr járműve elé. Az állat súlyosan, gazdája minimálisan sérült a balesetben.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)