Jump to content

Az agg kutya is megérdemli a törődést

2015. 07. 29. 09:00

Idős emberek önként, vagy más okokból öregek otthonában éli le élete hátralévő részét. A világ több pontján is van már az idős kutyáknak is ilyen intézménye.

 

Japánban jellemző a túlnépesedés. Sok idős ember társául kutyát választ, ám haláluk után a kedvenc hirtelen hajléktalanná válik, mert nincs, aki róluk gondoskodjon. Ennek érdekében hozták létre Az Aeon Pet elnevezésű idősek otthonát kutyák részére.

A japán kutya öregek otthona nem mindenkit fogad be, hanem több fordulón keresztül szűrik ki, hogy ki kerüljön várólistára. És az még csak a várólista. Erre azért van szükség, hogy felfedezhessék, ki komolytalan és ki csaló. Az egyik alapfeltétel, hogy a gazdi egyedül már nem legyen képes önállóan ellátni saját kutyáját. Emellett pedig akár 500 ezer forintnak megfelelő összeget kell havonta fizetni azért, hogy kutyájával foglalkozzanak. A díj függ a kutyus egészségügyi állapotától, termetétől. Cserébe fitnesz, wellness, rehabilitációs részleg várja a kutyusokat.

Az Egyesül Államokban is van egy kutyák részére nyitott idősek otthona, ahol önkéntesek gondozzák azokat a kutyusokat, amelyeket gazdáik már nem képesek ellátni.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)