Jump to content

Ebzárlat Pest megyében

2015. 09. 18. 16:00

Pest megye több részén ebzárlatot rendeltek el, így óvják a házi kedvenceket a veszett rókáktól.


Az ebzárlat október 3-tól lesz érvényben, amely azért lép életbe, hogy a rókák őszi veszettség elleni immunizálását segítsék elő. Az ebzárlat ideje alatt úgy kell tartani az állatokat (kutya, macska), hogy más állattal, emberrel ne érintkezhessen. Ha zárt udvaron tartják a kutyust, akkor a megkötés elhagyható, de a kerten belül kell az állatot tartani.

Ebzárlat ideje alatt csakis pórázon lehet az ebet sétáltatni és mellé még szájkosár is szükséges. Máshová csak úgy lehet egy kutyát, vagy macskát az ebzárlat kerületeiből máshová vinni, ha érvényes veszettség elleni oltással rendelkezik az állat.

Ha valaki ezen időszakban fogad be kóbor kutyát, macskát, akkor állatorvosi vizsgálat szükséges és megfigyelés alá kell helyezni. Ez idő alatt a kutyák, macskák versenyeztetése sem lehetséges.

Az immunizálás területét jól látható piktorgrammal kell jelölni. A tilalom október 3 és 29-e között tart, és az alábbi településekben lesz érvényes: Aszód, Bag, Csömör, Dány, Domony, Erdőkertes, Galgahévíz, Galgamácsa, Gödöllő, Hévízgyörk, Iklad, Isaszeg, Kartal, Kerepes, Kistarcsa, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Szada, Tura, Valkó, Vácegres, Vácszentlászló, Veresegyház, Verseg, Zsámbok.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)