Jump to content

Az ivartalanítás a múlté lesz?

2015. 10. 16. 09:00

Ahhoz, hogy nem kívánt szaporulattal áldjon meg minket szeretett házi kedvencünk többféle módon cselekedhetünk. Lehet, hogy bővülni fog a kör?

 

Sokan nem szívesen vetik alá kedvenc cicájukat vagy kutyusukat az ivartalanítási procedúrának. Műtéti beavatkozás, fájdalom, kiadás. Leginkább ezek a főbb okok. Pedig az igazán következetes és felelősségteljes gazdinak muszáj valamit tennie, ha nem akar pluszban még állatkákat, vagy nem akarja, hogy kedvence elcsatangoljon, amikor rátör a szerelem.

A sertéseknél már alkalmaztak egy olyan fogamzásgátló módszert, amikor az állatokba oltották a hormonkészítményt. Most azonban kutyákra tökéletesítették a fogamzásgátló oltást, amely ráadásul mindkét nem számára alkalmazható. Ez nem végleges megoldás, hiszen az oltás hatóanyaga, ha kiürül a szervezetből, akkor minden visszaáll a régi kerékvágásba. Nem fog se női, se férfi nemi hormont tartalmazni.

A vakcina Chilében már fogalomban van, de kísérleteznek az oltással az USA-ban és Európában is. Így igyekeznek határokat szabni a kutyák túlszaporodását Chilében.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)