Jump to content

Kutyatitkok

2015. 12. 09. 10:00

A jó ideje kutyás gazdik, vagy akiknek több kutyájuk is volt már életükben, az sok mindent tud az adott fajtáról, az állat viselkedéséről. Jellemük, nagyságuk és számos jellegzetességük alapján vesszük magunkhoz az ebeket.


Jó ideje szelíd társunk, barát- és családtagunk a kutya, de még mindig derülnek ki érdekességek, amelyekre felkapjuk a fejünket.

Tudjuk, hogy okos állat a kutya. Sok mindent képes megtanulni, így aztán megértik és értelmezni is képesek legalább 250 gesztust és kifejezést. Emellett pedig kellő tanulás mellett elszámolnak ötig és megértik a logikai műveleteket is.

A segítő kutyák között külön említést érdemelnek a vakvezető kutyusok, akik a speciális betanítás keretén belül azt is megtanulják, hogy akkor piszkítsanak, amikor gazdájuk kéri. Ezzel ugyanis nagyban segítenek a nem látó emberi társuknak, hiszen a takarítás így sokkal könnyebben megoldható, mintha kedvére ürítene az eb.

Az egészséges kutyus orra nedves. Ebből következik, hogy betegségre gondolunk akkor, ha száraz az orr. Azt azonban kevesen tudják, hogy azért nedves a kutya orra, hogy a szagokat jobban be tudja fogni, be tudja mérni, merről érkezik.

Már az ókorban készítettek nyakörvet a kutyáknak, ám akkoriban az állat farkastól való megóvása volt a lényeg. A szögekkel felszerelt nyakörv védte a kutya torkát az ordasoktól.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)