Jump to content

Változatos étrend kutyusodnak

2015. 12. 09. 09:00

Habár azt gondoljuk, hogy a kutya csak húst hússal akar enni, ezt is tesszük eléjük házi kosztként. Azonban olyan ételekkel is ízletesebbé és egészségesebbé tehetjük kedvenceink étrendjét, amelyet mi magunk is fogyasztunk.


Az egyik ilyen étel a hal. A szardínia például azért is megfelelő táplálék kutyusodnak, mert omega-3 zsírsavat tartalmaz és ettől egészséges, de jutalomfalatként is kiváló, ugyanis kisméretű halról van szó, így könnyen adagolható kedvencednek. a szárított változat is megfelelő és finom falat kutyusod számára.

Az aminosavakban, ásványi anyagokban és B1, B2-vitaminokban gazdag barnarizs kifőzve és húshoz adagolva jó hatással vannak a kutya beleire, bélrendszerére. Gyomorbántalomban szenvedő ebek kiváló étke lehet.

A kutyák egy része rajong a paprikáért, úgyhogy bátran lehet nekik nyersen is adni, de le is fagyaszthatod.

Sok kutya kedveli az édes almát, de a magját és magházát távolítsd el, mielőtt kedvencednek adod. Nyersen tálalható a kutyusnak. A sütőtököt, mint kiegészítőt adagold a húshoz.

A sárgarépa szerepelhet az étrendben, mint jutalomfalat, de a megpárolva hús mellé is adható. Kis mennyiségben a karfiol is kiegészítheti a kutya táplálékát. Ugyanez vonatkozik a káposztára is. Párolva add kedvencednek hús mellé. Mindkét zöldségből csak kis adagot érdemes adni, mert gáztermelő hatású.

Finom és egészséges jutalomfalaként szolgál a szárított sárgabarack.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)