Jump to content

Tumbles kerekei

2015. 12. 19. 15:15

Implantátummal, művégtaggal, kerekesszékkel segítenek a mozgássérült embertársainkon. Egyre inkább hasonló módszereket vetnek be állatoknál.

Ha valamilyen sérülés miatt egy állat végtagja sérül, állatorvosok küzdenek annak megmentéséért. Már csak a leges legutolsó megoldás az állat elaltatása. Sajnos, a kutyákat sem kerüli a fejlődési rendellenesség, így nem is biztos, hogy sebesülés miatt kényszerülnek megválni a kutyus lábától, lábaitól, hanem lehet, hogy még magzati korban nem fejlődik ki, és úgy jön a világra. Egy család is meglepődött azon, hogy az egyik kölyök mellső végtagok hiányában született meg.

A kis kölyök nem elég, hogy fogyatékkal jött a világra, de mivel küzdenie kellett azért is, hogy anyja emlőihez jusson anyatejért, ő volt a legkisebb az alomban. Nem tudnák vállalni a kölyök gondozását, de nem volt szívük utcára sem tenni, így segítségért az állatmenhelybe vitték. Az állatvédő csapat pedig gondozásába vette az apróságot. Annyira, hogy kerekesszéket készítettek a Tumbles névre keresztelt kutyuskának. Ezen túl egyedi gondozásban részesítették, cumisüvegből táplálták, elkülönítve tartották.Tumbles minden nehézség ellenére vidám és játékos kiskutya.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)