Jump to content

Mutatós és nem is olyan kártékony

2016. 03. 11. 19:00

A lakásban tartott kutyák és macskák esetében különösen fontos a szőrápolás és a körmök rendezése. A bent tartott állatok körme más ütemben kopik.

A túlnőtt köröm kutyusok esetében fájdalmas lehet, de a kozmetikus helyre tudja hozni azt. A cicáknak biztosítani kell kaparófelületet, ahol körmeiket szabadon tudják élesíteni. Egészen mást szolgál a kutyák számára kapható körömfesték. Cicák esetében a visszahúzható köröm miatt nincs akkora jelentősége a színeknek, de a kutyáknál már igen. Legalábbis néhány gazdi így gondolja, és szívesen festi be kedvencének körmeit.

Kapaszkodjatok, most már nem is csak lakkok állnak a gazdik rendelkezésére, hanem műkörmök is, amelyeket az eredeti körömre kell felragasztani. Éppúgy, mint az emberek esetében is. Ez a megoldás azoknak az állatoknak hasznos – vagyis inkább a gazdáiknak –, amelyek a lakásban élnek, ugyanis a műköröm felragasztásával puha köröket varázsolhatnak kedvenceiknek. Nemcsak tetszetős, de egyben bútorkímélő hatásuk is van. Azért nagy valószínűséggel a legtöbb gazdi ezt a funkcióját fogja legkevésbé nézni a kutya, macska műkörömnek. Viszonylag tartósnak mondható ez a viselet, mert akár 8 hétig is fennmaradhat. Ezt persze nagyban befolyásolja, hogy az állat körme milyen ütemben növekszik.

Habár már egyre kevésbé kell a sétákhoz kabát, de nem árt összehangolni a körmöt a ruházattal. Ha pedig a gazdi körme is hasonló színben pompázik, akkor igazi az összhang.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)