Jump to content

Várta haza családját, de csak nem jöttek

2016. 04. 27. 07:00

Sajnálatos katasztrófa következtében több százan haltak meg és sokan szenvedtek kisebb, nagyobb sérüléseket Ecuadorban nem olyan régen a 7,8-as erősségű földrengésnek köszönhetően. Nem csak embereket érintett a tragédia.

A pusztító erejével a földrengés nagyjából hatszáz emberi életet követelt, sok a sebesült. Arról is számot adtunk, hogy magyar keresőkutyusok is részt vettek a romok alá temetett túlélők keresésében.

A helyszínen tartózkodó fotós igyekezett segíteni a sérülteken, kereste a törmelékekkel betemetett embereket, amikor meglátott egy gazdátlan kutyát a rommá dőlt ház tetején. Szinte semmi nem maradt meg a házból, de a kutya nem tágított. Ő maga is csupa por, kosz. A fényképész kiderítette, hogy azért volt pont azon a helyen a hűséges kutyus, mert az volt egykori otthona. Várhatta a gazdikat, sajnos senki sem élte túl a földrengést.

A fotós megosztotta a kutyus képeit, történetét a közösségi oldalon, aminek köszönhetően a világon mindenki láthatta a kutyus szomorú történetét. Ezen felül nem is hagyta magára a kutyát, hanem állatvédőkkel karöltve biztonságba szállították. Azonosítója alapján kiderült, hogy Maxnek hívják. Az internet erejének és sebességének köszönhetően hamarosan jelentkezett a család néhány hozzátartozója, és tovább gondoskodtak a szomorú kutyusról.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; youtube.com/videó; flickr.com/képek)