Jump to content

Sokat kellett várni a kutyusra

2016. 05. 02. 06:00

A macskák nagy életművészek. Ha el is tűnnek, az nem azt jelenti, hogy el is pusztultak. Szerencsés esetben egy másik gazdi befogadja őket.

A kutyusok is elcsavaroghatnak, és ha nem lesz baleset áldozata az utakon, akkor jóérzésű emberek fogadják be magukhoz, vagy állatvédők viszik menhelyre, hogy újabb esélyt adhassanak neki. A gazdi megtalálását segíti a mikrochip, de nem mindegyik ebbe ültetik be, így jóval kevesebb az esély, hogy eredeti gazdijának visszaadhassák az elkóborolt állatot.

Amerikában, Alabama államban még 2006-ban eltűnt egy kutyus. Gazdija egy idő után véglegesen lemondott kedvencéről. A rövid szőrű vizsláról azt gondolta, hogy elpusztult. Aztán váratlanul azzal lepte meg a gazdit egy állatvédő, hogy kutyája több mint 300 km-re van tőle.

Ennyi év elteltével már egyáltalán nem bízott abban, hogy szeretett kedvence, Dove még élhet és vissza is kerülhet hozzá. Pedig még mikrochip is volt benne, igaz, hogy ennek funkcióját csak most élvezhették ki, így azonosították be a kutyust és a gazdit is. Még ha van is a kutyusban chip, sokszor költöznek az emberek, és az adatokat nem frissítik, így lényegében teljesen minden, hogy van-e chip vagy sem. Dove esetében azonban hiteles volt az adat a gazdi és az állatvédő legnagyobb örömére.

Sejtése sincs senkinek, hogy merre járhatott ennyi időn keresztül a vizsla, de az biztos, hogy időközben rákos daganatai nőttek, amelyeket el fognak távolítani testéről.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)