Jump to content

Tablettával a vérszívók ellen

2016. 05. 12. 19:00

A tavasznak köszönhetően kinyílt a világ, szeretünk több időt tölteni a szabadban, szívesen visszük ki kutyáinkat sétálni. A jó időben a vérszívó kullancsok is megéheztek, és árgus szemekkel lesik áldozatukat.

A legfontosabb az lenne, ha a kullancscsípést megelőznénk. Ehhez többféle megoldás van a cseppektől kezdve a nyakörvön át. Ma már tablettát is kifejlesztettek annak érdekében, hogy hatékonyan felvehessük a küzdelmet a kullancsok és a bolhák ellen is.

Az eddigi termékek csak külsőleg fejti ki a hatását, de az új rágótabletta már belülről biztosítja a védelmet. Nagyjából negyed évig fejti ki hatását a tabletta, amely hasonlít a jutalomfalatokhoz így a rendes ételhez adagolva a kutyus minden gond nélkül elfogyasztja. Maga a tablettával való védelem is újszerű, de a hatóanyag is, amely csak akkor lép aktivitásba, ha a vérszívó állat belekezd a táplálkozásba.

Több gazdi óvakodik ettől a megoldástól, mert félti kedvence szervezetének mérgezésétől, pedig bizonyítottan alkalmazható már a nyolc hetes kölykök és a kicsinyeit váró állatok esetében is. Amint bevette az állat a tablettát, 8-10 óra múlva ki is fejti hatását és védelmet nyújt a kutyáknak, macskáknak. Nagyobb anyagi beruházás a tabletta beszerzése, de hatékony.

Szakemberek szerint idén nagyon nagy szükség lesz a védelemre, a megelőzésre.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)