Jump to content

Természetes védelmi lehetőségek

2016. 05. 13. 06:00

Többet tartózkodunk a természetben, ami nagy öröm, de ezzel együtt nő annak a veszélye, hogy kullancs, vagy bolha telepszik meg kedvencünk bundájában. Van néhány természetes megoldás.

A felelős gazdik gondoskodnak kedvencük vérszívó elleni védelméről. Számos termék megtalálható az állatkereskedésekben, azonban magunk is elkészíthetjük. Ha a kutyus vagy cica visel már a nyakában kendőt vagy már nem hatékony bolhanyakörvet, akkor 4-5 csepp eukaliptusz, levendula vagy citromfű olaj (de sose illóolaj legyen, mert a cicák különösen érzékenyek erre, de a kutyusoknak sem jó) és az idegesítő vérszívók elkerülik az állatot. Habár ezt a módszert hetente meg kell ismételni, de nagy előnye, hogy természetes anyagot használunk fel a kellemetlenkedők távoltartásához.

Készíthetünk rozmaringos védelmet állatkánk számára. Ehhez három csészényi vizet kell felforralni, dobjunk bele rozmaringleveleket, majd egy órán hagyjuk állni. A kihűlt levet leszűrjük és vízzel hígítjuk. Ezzel kell a kutyus, cicus szőrét áttörölni, leönteni úgy, hogy bundája átázzon. Nyáron kiváló védelem és egyben hűtés is kedvencünk számára.

Egy másik természetes és hatékony megoldásnak bizonyulhat az élesztő alkalmazása. Akár az állat táplálékához is lehet adagolni borsónyi sörélesztőt kétnaponta, de a bőrét is érdemes bedörzsölni.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)