Jump to content

Körömkérdések

2016. 05. 24. 06:00

A panellakó kutyusok életében a természetes körömkopásra csak akkor van lehetőség, ha sétára kerül a sor. Nem mindig van rá mód és lehetőség, hogy a körömproblémákat kutyakozmetikus oldja meg.

Túl nagy köröm

A legjobb, ha a körömvágást hozzáértő szakember végzi el, mert így biztos, hogy ő nem vág bele túlságosan a körömbe. Az úgynevezett farkasköröm, azaz a kutyus lábain lévő ötödik karom egyáltalán nem érinti a talajt, így természetes kopása nincs, ezért okozhat problémát. A többi köröm akárhogy is kophatna, olyakor mégis túlságosan megnő és az eb lábujjai kifordulhatnak a megnőtt karom miatt. Ez fájdalmas és kényelmetlen kedvencünk számára, így beavatkozást igényelnek. A kor elteltével egyre kevesebbet mozoghatnak az állatok, így akkor már gyakrabban kell kezelésbe venni a körmöket.

A legjobb, ha ezt a műveletet kutyakozmetikus végzi el, de nagyon óvatosan a gazdi is megcsinálhatja a karmok levágását, ha az már a kutyus egészségére van rossz hatással. A gazdi úgy állapíthatja meg, hogy kedvencének túlnőttek a körme, hogy ha az eb normálisan áll, ha körmei érintik a talajt, vagy már esetleg ki is fordultak a lábujjak, akkor azok túlnőttek.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)