Jump to content

Symba a négy legjobb között

2016. 06. 22. 19:00

A magyar, speciálisan képzett kutyusok, legyenek terápiás, segítő, vagy kereső állatok, mindig az elismert kutyák közé tartoznak.

A katasztrófavédelmisek mestervizsgát tartottak a mentőkutyák részére. A megmérettetésre Szlovéniában került sor. A megmérettetésen részt vett a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyik tagja és természetesen kutyája. Symba volt az egyedüli magyar eb, amely minden elvárásnak megfelelt és teljesítette a követelményeket.

A Mission Readiness Test egy olyan vizsga, amely negyven ország speciálisan képzett mentőkutyáinak vizsgáztatását jelenti. Amennyiben ezzel a minősítéssel rendelkezik egy eb, az azt jelentheti, hogy nemzetközileg bevethető. Ez persze nemcsak a kutyára, hanem a gazdájára is érvényes, így Symba gazdája, Balázs László is magáénak tudhatja a fokozatot.

Mindenképp nagyon nagy elismerés ez, hiszen csak hatvan kutyus és tizennégy kutyás gazdi jogosult erre. Symba esete azért különleges, mert ő az egyike a négy kutyának, akik két szakterületen is megszerezték a mestervizsga fokozatot.  

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép (A kép illusztráció))