Jump to content

Nincs változás lánc ügyben

2016. 07. 04. 19:00

Nagy hírverése volt annak, hogy nem szabad ez év január elsejétől láncon tartani a kutyákat. Erről szólt a média, de félreértéseket is szőttek.

A láncon tartás megtiltása arról szólt, hogy az ebeket tartósan láncon tartsák. Sokan tartottak attól, hogy a tanyavilágban, kerítés nélkül, láncon tartott kutya hogyan fog viselkedni akkor, ha hirtelen nagy szabadságot kap? Attól tartott sok gazda, hogy így meg veszélyesek lesznek kutyáik másokra, így sorra vitték az állatorvoshoz, hogy véglegesen elaltassák állataikat, ugyanis csak ezt látták megoldásnak. Az állatorvosok azonban ezt nem tehették meg.

Mostanra csitult ezzel kapcsolatosan a helyzet, sőt azt lehet tapasztalni, hogy sok helyen ugyanúgy tartósan láncon tartják a kutyákat, és az ezzel kapcsolatos feljelentések száma sem lett több. A jogszabálynak tehát nem sok visszatartó ereje van. A rendelet lénye az lenne, hogy tartósan, akár egy életen át ne lehessen láncon tartani egy kutyát sem. Ehelyett nagyobb kennelek, vezérdrótos láncok váltanák ki a láncon tartást. Csakhogy senki nem szól ez ügyben, senki nem néz a gazdák körmére, így aztán visszatartó ereje sincs a kormányrendeletnek.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)