Jump to content

Természetes és hatékony

2016. 07. 11. 07:00

A jó idő több szabadban történő programra ad kedvet és lehetőséget. Ez azonban nemcsak nekünk, állatainknak kedvez, hanem a vérszívóknak is.

Sem magunk, sem pedig állataink esetében kerüljük a vegyszerek alkalmazását. A boltokban kapható rovarirtó szereknek többségében jelen vannak olyan vegyi anyagok, amelyek a bőrrel érintkezve irritálhatják azt, vagy a szemet, kiütéseket okozhatnak. Ezen túl ráadásul még az ökológiai károkat is okoz a természetben, de összefüggést találtak már neurológiai problémák esetében is az ilyen vegyi anyagokkal. A szúnyogok terjeszthetik a most kutyákra fenyegetést jelentő szívférgességet, a kullancsok a Lyme-kórt. Ha ezeket a kellemetlenkedőket úgy szeretnénk elkerülni, hogy csakis természetes anyagokat használunk, akkor egy szórófejes flakont töltsünk meg vízzel és adjunk hozzá citrom illóolaja, majd azzal permetezzük be kedvencünket és magunkat is.

Az ecetre nem csak mi fintorgunk, de a kullancsok sem szeretik. Felhasználhatjuk az étkezési ecetet, de az almaecetet is. Két csésze vízhez adjunk egy csészényit az ecetből és ugyancsak permetezzük kedvencünkre.

Ezek azok az anyagok, amelyek a konyhában megtalálhatók, természetesek és olcsók. Bátran használhatjuk, de attól még érdemes minden séta után alaposan átnézni kedvencünk bundáját kullancs után vadászva.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)