Jump to content

Ételek, amelyekkel kedvezhetünk kutyáinknak

2016. 07. 19. 07:00

A kutyatartás felelősségteljes a gazdi részéről, és ha valaki ezt jól akarja végezni, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy mit rak kutyusa táljába.

Vannak tilos falatok, amelyet mi bátran fogyaszthatunk, azonban bármilyen kuncsorogva néznek ránk kedvenceink, nem szabad megszánni őket. Ilyen például a csokoládé, amelyet az ebek nem tudnak megemészteni, úgyhogy ez tilos. Ám vannak olyan ételek, amelyeknél elbizonytalanodunk, hogy vajon ártanánk-e, ha adnánk kedvencünknek?

A kenyér sem a legjobb a kutyáknak, de mint az emberek számára is javasolt a teljes kiőrlési kenyér fogyasztása, ezzel kutyáink pocakjának sem ártunk.

A kutyákat ugyanúgy sújthatja a laktózérzékenység, így ha ebben szenved az eb, egyértelműen kerülendő a sajttal való etetés, máskülönben adható, ha nem is mértéktelenül.

Nemcsak az ember meghűlésére és a torokfájásra lehet gyógyír a méz, hanem ha van a kutyusnak allergiája, akkor azt is enyhítheti.

A nyári időszak legkedveltebb gyümölcse a görögdinnye, ám nem csak a mi kedvencünk, olykor szívesen falatoznak velünk kutyáink is ebből a lédús, édes gyümölcsből.

Az egészséges életmódot hirdető zabpehely fogyasztása a kutyák emésztésére is nagyon jó hatással van.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)