Jump to content

Igazi túlélők, pedig a halálukat akarták

2016. 08. 06. 08:00

Bejárta a hír járta be hazánkat is, de máshová is eljutott a hír arról, hogy Romániában mit tettek kölyökkutyusokkal. Felfoghatatlan, lesújtó, de igaz történet négy kiskutyáról.

Köztudott, hogy Romániában rettentő sok kóbor eb él. Sorra nyitják a menhelyeket, de még így is sok a szabadon kóborló eb. Ám azoknak a sorsa sem mindig jobb, amelyeknek van gazdája.

Nemrégiben felháborodás övezte azt a gaztettet, amely során négy kölyökkutyust leöntöttek kátránnyal, a forró úttesten hagyták őket. Az így járt édes kölykök moccanni sem bírtak, és csak tovább súlyosbította a dolgokat, hogy a forróságban magukra is hagyták az ebeket. De hogy még kegyetlenebb legyen a húzás, az egyik cukiság száját és orrát is leragasztotta. Bejelentés érkezett az állatvédőkhöz, akik azonnal állatorvoshoz vitték a kutyusokat és megmentették őket. Sajnos sorozatosan találkoznak ilyen és ehhez hasonló esetekkel a román hatóságok.

Szakemberek segítségével eltávolították a kutyusok testére ragadt kátrányt, ellátták az állatkákat, és úgy tűnik, hogy túlélik a traumát.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)