Jump to content

Most akkor, hogy is volt ez?

2016. 09. 12. 06:00

A kerékpáros turistáknak nem okoz gondot, hogy a nyár véget ért, hiszen az őszi időjárás és táj is sok szépséget rejteget. Egy francia kerékpáros még a kutyáit is bevonta a túrába. Kár volt.

Francia kerékpárosok hazánkat is keresztülszelve kerékpároztak Európában és magukkal vitték kutyáikat is. Magyarországon egy éjszakát töltöttek, azt sem nyugodtan. A szállásadó magyar férfi osztotta meg közösségi oldalán, hogy mi történt. Minden előzetes figyelmeztetés nélkül egy magyar vadász kilőtte az amúgy pásztorként dolgozó francia szintén pásztorkodásra alkalmas kutyáját. A kutya nem járt rossz helyen, nem csinált semmi rosszat, egyszerűen csak sajnos rosszkor volt rossz helyen, ahogyan a vadász is. Nem is értették ez hogyan történhetett meg, hiszen az eb látszott, hogy nem elhanyagolt, kóbor állat, ráadásul egy nemzetközi kerékpárút közelében történt az egész.

A francia kerékpáros a rendőrséghez fordult, de azzal magyarázták, hogy ott nem szabadott volna szabadon engedni a kutyát.

Eközben a vadásztársaság vezetője azt nyilatkozta, hogy a kutyát eltemették, azonban kiderült, hogy ez még véletlenül sincs így, ugyanis a Dunában találtak egy kutya tetemet. Az állatban lévő chip pedig egyértelműen bizonyította, hogy az a francia kerékpárosé.

A vadász vállalta tettét, azonban igyekezett megszabadulni a bizonyítéktól, így nem csak a jogtalan kilövés, de még a természetkárosítás vádja is fennáll ellene.

A francia gazdi nem akart feljelentést tenni, de eljött az a pont, amikor már a sok hazugságnak a végére szeretne járni, így könnyen meglehet, hogy visszatér hazánkba az ügy tisztázása érdekében.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek (A kép illusztráció))