Jump to content

Csöpi eredete

2016. 10. 16. 19:00

Van az úgy, hogy bármilyen szerető családja, jó helye van egy kutyusnak, a kíváncsiság, vagy az ijedtség késztetheti arra, hogy elkódorogjon otthonából, és vissza már nem talál. Csöpi is így járt.

Egy mosonmagyaróvári kutyus története nem mindennapi. Öt évvel ezelőtt, az augusztus 20-i tűzijáték keltett a keverék kutyusban akkora félelmet, hogy menekült, amerre csak tudott. Nem ő volt az egyedüli. Ilyenkor több kutya útra szokott kelni, számukra a fény és a hang elviselhetetlen, és szó szerint kifutnak a világból. Olyan messzire, hogy haza sajnos már ritkán találnak. Csöpi is egyike volt azoknak, akiknek inukba eredt a bátorság. Ráadásul a tűzijátékot a közelből lőtték fel.

A család kereste a városban, de sehol nem találta. Egy idő után kezdett a remény is halványulni bennük, hogy még újra látják Csöpit. Majd amikor már Csöpi elszökése után öt évvel az esélyről is lemondtak, akkor lapozgatott a gazdi egy újságot. Lapozgatása közben megakadt a szeme egy kutyán. Olyan állatoknak adtak ilyen formán esélyt, amelyeknek utolsó esélyt adtak a gazdira találásra úgy, hogy az újságban megjelentettek róluk fotót, mielőtt elaltatnák őket. Csöpi köztük volt. A gazdi nem is hitt a szemének.

Nem tudni, hogy jutott el a kutya több mint 200 km-rel messzebb Ózdra, de valóban Csöpi volt az. Új nevet kapott, de attól még Csöpi volt. Az állatmentőknek köszönhetően újból hazakerült a kis kedvenc. Öt év elteltével is azonnal felismerte gazdáit a kis csavargó.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A kép illusztráció))