Jump to content

A kerekeken suhanó idős agár

2016. 10. 27. 06:00

A gazdi onnan tudja, hogy kutyája egészséges, hogy annak étvágya kitűnő, éber és játékos, futos örömében, mozgása rendezett. Ha nem így van, akkor valamilyen betegség feltételezhető.

Ahogy pedig korosodnak állataink, egyre több betegség ütheti fel fejét. Egy gazdi is akkor ijedt meg igazán, amikor kedvence nem a megszokott módon reagált. Az üdvözlés kevésbé volt dinamikus, nem volt ugrálás, ami amúgy megszokott volt afgán agár kutyájától. Mivel a kutyus már 13 éves volt, így gyanússá vált ez a viselkedés és állatorvoshoz vitte. Kiderült, hogy kedvencének súlyos csípőproblémája van, ezentúl ízületei gyulladtak. A kutya életminősége egyre romlott, fájdalmai is voltak.

A gazdi nem hagyta ennyiben a dolgot, ezért felkeresett egy olyan céget, amelyik vállalja azt, hogy segít rajta és kedvencén. Talált is egy olyat, amelyik elkészítette azt a kerekekkel rendelkező szerkezetet, amelyet a kutya hátsó lábait tehermentesítik. A lábakat kerekek pótolják, és a mozgást is biztosítják a kutyának, amelyik a szerkezet használata óta újra életerőre kapott.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)