Jump to content

Ha kutyád van, te is biztonságban vagy és mások is

2016. 11. 05. 08:00

Az egyik legkedveltebb háziállat a kutya. Imádjuk őket hűségükért, kedvességükért, szépségükért. Jó velük együtt mozogni és nagyobb a biztonságérzetünk is.

Ha lakásban tartunk kutyát, akkor azt vállaljuk, hogy vele naponta legalább kétszer sétára kell kelnünk. Ekkor biztosítjuk számukra, hogy elintézzék kisebb és nagyobb dolgukat, valamint mozoghassanak kedvükre. Amíg ők mozognak, velük együtt mi is szabadban vagyunk, mozgunk. Mindegy, hogy süt a nap, köd van, esik az eső. A kutyával sétálni kell.

Egy felmérésből az derült ki, hogy akik kutyát sétáltatnak a városokban, nemcsak azt figyelték meg, hogy kondíciójuk és egészségük is jobban karban van tartva, hanem azt is, hogy magukra, de másokra nézve is biztonságot közvetítenek. Vagyis a fizikai előnyökön túl szociális előnye is van a kutyusok sétáltatásának.

A kutyatulajdonosok nagyjából azonos útvonalon sétáltatják kedvencüket, így megismerik a környék lakóit, és a környéken élők számára is biztonságérzetet növel, ha egy ismerős sétál el a kutyája kíséretében.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)