Jump to content

A Viharsarokban esélyt adnak az állatoknak

2016. 12. 10. 19:00

A karácsony közeledtével kemény szívek olvadnak fel, és igyekeznek rászoruló embereken, valamint állatokon segíteni. Az ország több menhelye kampányol saját mentett állataiért. Így tesznek a békésiek is.

Az ország Viharsarkában van egy kisváros, ahol már majdcsak egy évtizede azon fáradozik több, munka mellett önkéntesen dolgozó állatbarát, hogy a békési gyepmesteri telepen élő állatokat ellássák, szeretgessék, és ami a végső céljuk, hogy szerető gazdi mellett tudhassák őket.

Ezeknek az önkénteseknek az állatszeretete a génjeikben gyökerezik. Már a telepen való tevékenykedésüket megelőzően is az állatimádat jellemezte az ott dolgozókat. Amióta szervezetként működnek, egyre ismertebbek város és megyeszerte is. Minden városi, megyei megmozduláson megjelennek azért, hogy állatkáiknak pénzt gyűjtsenek. A Békés városi polgármesteri hivatallal karöltve azon fáradoznak, hogy menhelyet létesítsenek a gazdátlan kutyáknak és macskáknak. A bevételt kivétel nélkül az állatok gondozására, életük megkönnyítésére költik. Az Esély Állat- és Természetvédő Egyesület tagjai 6-8 órás társadalmi munkában szívüket, lelküket kitéve gyűjtik be a kóborló állatokat. A telepen lévőket szeretettel ápolják, és megkeresik a legmegfelelőbb gazdit.

A gyepmesteri telepen élő kutyák és cicák is vágynak szeretetre, gondoskodásra, a téli hidegben még inkább oda kell figyelni az állatokra. Extra gondoskodásra van szükség ebben az időszakban, ezért az Esély Állatvédő Egyesület karácsonyi ajándékozásra invitálta a csendes kisváros lakóit. Az állatvédők közösségi oldalán olyan kutyusokról közöltek fotókat és leírást, akik ajándékokat várnak. Mint minden menhely, a békési gyepmesteri telepen elszállásolt állatok száma is meghaladja a befogadóképességet. Hatalmas segítséget jelent, ha a kutyusokat személyes csomagokkal látják el. Postázni is lehet az összekészített Mikulás csomagot, de akár személyesen is ki lehet vinni a kiszemelt kutyusnak az ajándékot. Békés városában nagy összefogás kezdődött meg az állatbarátok között. Minden fotón megjelentetett állat számára érkezett felajánlás.  Az "Esélyesek" közül többen gazdira találtak, de újabb fotók jelennek meg a telepre került új lakókról. Ők sem maradnak ki az ajándékozásból.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk))