Jump to content

Kutya-macska mosoda

2016. 12. 10. 08:00

A lakásban történő kutyatartás nem csak az állat etetéséből és szeretgetéséből áll. A csapadékosabb időben sokkal macerásabb művelet, bár a gazdik ezt vállalják, ha lakásba visznek állatot.

Tényleg nem csak szeretni és etetni kell kedvenceinket, habár ez az állattartás jelentős részét kiteszi. Amelyik kutyus nem tud a szabadban rohangálni és elvégezi dolgait, azt természetesen le kell vinni sétálni. Most, hogy már hűvösebb és egyben csapadékosabb időket élünk, a séták is más előkészületeket igényelnek. Ilyenkor már előkerülnek a kutyusaink kabátjai, ha van ilyen, és séta után nem lehet egyből bevetődni kedvencünknek a helyére, hanem le kell mosni a lábait, esetleg meg is kell fürdetni.

Az ember azonban szeret mindent gépiesíteni, és ennek mesterei a japánok. Nem is véletlen, hogy ott fejlesztették ki az első olyan mosógépet, amelyben nem ruhákat, hanem kedvenceinket lehet ki, azaz inkább megmosni gombnyomással.

Valóban készítettek egy olyan gépezetet, amelybe be kell tenni kedvenceinket és a gépben zajlik le az a folyamat, amelyet mi tennénk meg mechanikus úton. Természetesen ahhoz, hogy az állatok tiszták és illatosak legyenek, pénzérméket kell bedobálni, de a végeredmény egy tiszta és száraz állat.

Itthon erre még valószínűleg várnunk kell jó néhány évet, és az is meglehet, hogy erre igénye sincs a legtöbb gazdinak, hiszen a fürdetés is egyike a kedvencükkel töltött idő lehetőségének.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)