Jump to content

Bezár a véres bazár

2016. 12. 17. 08:00

A keleti országokban nem mindenki veti meg a kutyahúst, sőt, a kutyák húsának értékesítésére külön piac is létezik. Dél-Koreában most zárják be az egyiket.

A dél-koreai piac az egyik legismertebb és leghírhedtebb is egyben. Az élő állatok kínálják eladásra. A helyszínen lehet kiválasztani a kutyát, majd végeznek velük és a húsát csomagolva adják át a vásárlónak.

Nem másabb ez, mint a hentesboltok pultjai által kínált, marha-, sertés- vagy csirkehús. Ám abban a viszonylatban más, hogy a fent említettek haszonállatok számunkra, vagyis pontosan a húsért tartják őket, míg a kutya sok helyen családtag. A mi kultúránk éppen ezért van felháborodva annak hallatán és láttán, hogy kutyákat esznek.

Ráadásul irtózatos körülmények között tartják szerencsétlen halálra ítélt ebeket. Az állatvédők szíve egyként dobban ilyenkor, és akcióba lendülnek. Ennek következménye az is, hogy a dél-koreai piacit sikerül bezáratni. Azt, ahogy évente nagyjából nyolcszázezer (!!!) kutya húsát fogyasztják el. Ez nem azt jelenti, hogy a kutyahús ipar megszűnik létezni, hiszen nagyon sok család létfenntartása múlik ezen, emellett pedig hagyománya, nagy múltja is van a kutyahús fogyasztásának.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)