Jump to content

Pécsen sorra tűnnek a fajtiszta kutyák

2016. 12. 21. 06:00

Aki még nincs túl az ajándékok megvásárlásán, azok törik a fejüket. Sokan látják megoldásként, ha karácsonyra élő állattal lepik meg szeretteiket? Vajon a pécsi kutyarablók is erre alapoznak?

Pécs városában ugyanis rejtélyes módon, sorra tűnnek el a kutyák. Nem is akármilyen kutyák, hanem fajtiszták. A városban több ilyen eset is történt rövid idő leforgása alatt. Egyik nap még a ház udvarában van a kutya, másnap már hűlt helyét találják a gazdik. Olyan biztonságos helyről tűntek el az állatok, ahol arra nem volt lehetősége az állatnak, hogy megszökjön. Mégsem találták gazdái. Amikor pedig több eltűnésről érkezett bejelentés, akkor már szándékosságot fedeztek fel. A fajtiszta állatokért jó pénzt elkérdnek, az új gazditól. Ezt jól tudják azok is, akik eltulajdonították a kutyusokat. A lopott állatokat haszonért adják tovább.

Azok, akik mostanában lettek fajtiszta kutya tulajdonosai, azoknak érdemes esténként zárható helyiségben tartani esténként az állatokat. Amint észreveszik az állat eltűnését, be kell jelenti az állatorvosnál, mert a chip alapján be lehet azonosítani a kutyust és a gazdit. Ha valahogy meg tudott lógni az eb, és visszajuthat eredeti gazdájához, ha ellopták és tovább adták valaki másnak, akkor is kiderülhet az eredeti gazdi kiléte.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)