Jump to content

Kegyetlen módon végzett a rábízott állatokkal

2017. 04. 02. 19:00

Menhelyet vezetni nemcsak nagy felelősség, de ahhoz állatszerető embernek is kell lenni. Elszántan kell küzdeni egyszerre több helyen, mindeközben figyelembe kell venni az állatok sorsát.

Nem kis feladat egy menhelyet működtetni, az állatokat orvosi ellátásban és megfelelő gondozásban részesíteni. Sok önkéntes is segíteni szokott ilyen helyeken, hogy az állatok szocializációja is fejlődjön azért, hogy minél hamarabb beleszeressen valaki, és magával vigye.

Minden országban vannak ilyen intézmények, természetesen Spanyolországban is. A menhelyek feladata az, hogy befogadják a kóbor állatokat, gondozzák addig, amíg új gazdira nem találnak. Egy idős nő vezette az egyik ilyen menhelyet. Már gyermekkorában foglalkozott az állatokkal, sőt mi több, menhelyet is már akkor működtetett. Látván odaadó munkáját, a helyi önkormányzat is támogatta. Jó darabig megfelelően is működött.

Csakhogy a spanyol menhely vezetője máshogy intézkedett az állatok sorsáról. Méghozzá teljesen egészséges ebeket küldött halálba, azt is kegyetlen módon. Úgy altatta el véglegesen az állatokat, hogy kisebb dózist fecskendezett a halálra ítélt kutyákba. Ez mind a spórolás miatt történt. Ráadásul a méreganyagot nem vénába, hanem izomba adta, így fájdalmas és hosszas haláltusa várt az állatokra. A műveletekben egy alkalmazottja vett részt, amely börtön- és pénzbüntetéssel is járt. A menhely vezetője a lehető legmagasabb büntetést kapta, ami egy ilyen tettért kiszabható.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)