Jump to content

Van, ahol idősen is kellenek

2017. 04. 10. 20:00

A menhelyen dolgozók jól tudják, hogy vannak kelendőbb kutyusok, és sajnos vannak olyanok, akikben csak kevesen látnak lehetőséget.

A menhelyen tanyázó kutyusok közül sokan több évig várják azt, hogy valaki végre rájuk nézzen, még többet arra, hogy valaki magához is vegye. A valamilyen sérüléssel, betegséggel küzdő állatok, valamint az idős ebek egyáltalán nem tartoznak a kelendők közé.

Szerencsére mindig vannak olyan emberek, akik ezeken az állatokon akarnak segíteni és éreztetni szeretnék az idős állatokkal, hogy utolsó idejüket szeretetteljes közegben tölthetik. Egy idős házaspár élné a szokványos nyugdíjas éveit, ha az lenne. Csakhogy idős kutyusok számára nyitottak menhelyet. Olyan állatokat fogadnak be magukhoz, amelyek életük nagy részét már leélték, sorsuk soha nem volt egyszerű. A házaspár feladataként érezte, hogy ezeket a kutyákat kiemeljék a menhelyek világából és olyan szerető és meleg otthont biztosítsanak nekik, amit eddigi életükből mellőzniük kellett. Több állat szorulhat speciális, és sokkal nagyobb odafigyelés igénylő gondozásra. Természetesen a kutyusok sokszorosan meghálálják ezt a törődést.

Az idős ebek számára nyitott menhely tulajdonosának férfi tagja már elhunyt, de a feleség néhány önkéntes segítségével ugyanúgy gondoskodik az idős kutyusokról.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)