Jump to content

A nyugdíjas kiskutyus nagy tettei

2017. 05. 16. 07:00

Nemcsak kedves, de egyben az emberi társadalom számára is hasznos kutya József. Ugyanolyan édes kutyus, mint a legtöbb, mégis más.

József egy nyugdíjas korban lévő kutyus. Munkatársaihoz képest aprócska, már emiatt is felkaphatnánk a fejünket, ám bundája is elvarázsol, hát még ha megtudjuk, hogy az egykor szolgálatban lévő kábítószer-kereső kutyus micsoda bűnügyeket derített fel.

Majdnem fajtatiszta, törzskönyvezett ölebbé vált, de színhibás volta miatt rendőrkutya lett, méghozzá nem is akármilyen. Már kölyökként a rendőrökhöz került, pedig a rendőr, aki magához vette, a lányának szánta játszótársként. Hamar felismerték ügyességét, és a rendőr lányának ebben nagy szerepe volt. A közös játék közben derül ki, hogy milyen ügyesen megkeresi az elrejtett tárgyakat. Ekkor kezdték meg kiképzését is.

Termetre ugyan kicsi József, de ez mégsem hátránya, hanem előnye ebben a munkában, hiszen a legszűkebb helyekre is beférkőzött. Több éven át derítette fel a kábítószert, ugatással, kaparászással jelezve. Egy alkalommal még a lebuktatott díler is méltatta a kicsi kutya képességeit.

József ma már élvezi a nyugdíjas korát. Egyáltalán nem úgy tűnik, hogy bosszantja, hogy nincs már bevetésben.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)