Jump to content

Nem létezik arany középút?

2017. 09. 03. 19:00

Minden nap arra ébredni hajnalban, hogy egyszerre több kutya kezd csaholásba, nem kellemes. Pláne, ha a kutyák nem is a mieink.

A kutyák velejárója, hogy ugatnak. Na, de hogy egyszerre több is, egymást hergelve, mindezt úgy, hogy a gazdi semmit nem tesznek kutyáik csitítása érdekében, az már nagyon kellemetlen. Márpedig egy amerikai városban tíz éven át tűrt egy család a szomszédjában élő másik családnak és hat kutyájának. A rendszerint hajnali öttől kezdődő őrült ébresztő se hétköznap, se hétvégén nem hagyta a másik házban élőket nyugodtan aludni. Ha csak néhányszor fordul elő is elég kiborító, de ha azt naponta kell átélni, akkor valamit tenni kell.

A szomszédék mégis 10 éven át vártak, mire a hatóságokhoz fordultak, hogy végre nyugodt körülmények között élhessenek.

A bíróság döntött az ügyben és arra kötelezték a kutyákat tartó családot, hogy műtéti úton némítassák el a kutyusokat. Milyen kutya az, amelyik nem képes az ugatásra? Mintha az ember agyának működését gátolnák.

Állatvédő szervezetek háborogtak is már az ilyen eljárás ellen, hiszen a kutyák így képesek egymásnak jelezni, valamint házőrző funkciójuk értelme is elvész ezzel. A másik oldal persze azt hozza fel a műtét mellett, hogy így legalább nem kell az állatokat elaltatni. Élhetnek tovább, csak hang nélkül.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)