Jump to content

Nagy támogatásra számíthatunk

2017. 09. 06. 06:00

Családtagjaink mellett szívesen élünk állatok társaságában is. A legáltalánosabban kutya vagy macska, esetleg kutya és macska is található a háztartásokban.

Kedveljük a társaságukat, és nemcsak macska vagy kutya jöhet szóba, hanem rágcsálók, hüllők, kétéltűek és madarak is. Nemcsak a kerttel rendelkező háztartásokban élnek állatok, hanem a nagyvárosokban is általánosan jelen vannak az ember mellett. Sokan ugyan ellenzik, hogy egy állat éljen a lakásban, ezért csak kint hajlandóak megtűrni az állatokat, hiszen ott a helyük, mások viszont akár ágyukba is beengedik kedvenceiket.

Mégis egyre többen választják, hogy egy kutyával, macskával, más állattal osztják meg életterüket, ugyanis ha valaki egyedül él, előbb vagy utóbb szükségét érzi, hogy valakiről gondoskodhasson, valakihez beszélhessen, és figyeljenek rá. Egy állat erre is megfelelő társ. Az bizonyított, hogy akik lakásban tartanak kutyát, kedvenceik miatt jobban rá vannak kényszerítve a mozgásra, mint azok, akik nem tartanak. Nemcsak a fizikai egészségre hatnak a házi kedvencek, hanem mentálisan is jó hatással vannak ránk. Nem is vesszük észre, de kedvenceink szinte leveszik rólunk a terhet, a feszültséget. Vagyis a velünk élő állataink oldják bennünk a feszültséget, és kutatásokkal is bizonyították, hogy micsoda lelki támogatást kapunk kedvenceinktől. Sőt állítólag többet, mint a velünk élő szeretteinktől, mondjuk élettársunktól, házastársunktól, családunktól, barátainktól.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)