Jump to content

Volt ugatás, nincs ugatás

2017. 11. 10. 06:00

Világszerte a legkedveltebb házikedvenc a macskák mellett a kutyus, így Kínában is sok kutyus él emberek társaságában. Ahol pedig kutya van, ott ugatással is számolni kell. Vagy mégsem?

Elég kellemetlen lehet az, ha a szomszéd kutyája éjnek évadján kezd az éktelen hangadásra. Márpedig a kutyusok így kommunikálnak, így jeleznek egymásnak és gazdáik felé. Ez a kutyatartás járuléka. Este azonban minden lenyugszik körülöttünk, így a hangos kutyaugatás az átlagosnál is idegesítőbb tud lenni.

Mit tud tenni a gazdi? Rászól kedvencére, utánajár, hogy mi az ugatás oka, bezárja olyan helyre, ahol nem éri annyi inger, és még lehetne sorolni a megoldásokat. Dél-Kínában ennél jóval tovább mennek, ugyanis azt a megoldást választják sokan, hogy a kutyákat megfosztják a hangjuktól. Műtéti úton eltávolítják a hangszalagot, mindezt azonban sokszor nem steril körülmények között teszik.

A kínai piacon rendelő állatorvos elkábítja a hangosan ugató kutyát, majd steril eszközök nélkül kivágja a nemkívánatos hangszalagot. Mindezt ráadásul nagyüzemben teszi és szigorúan engedély nélkül. Az állatkínzás fogalmát rég kimerítve fosztja meg örökre hangjuktól a kutyákat, és arról sem gondoskodik, hogy ne legyen fájdalmuk az állatoknak a beavatkozás után.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)